Åbent dagtilbud (3-6 år)

Folkebiblioteket har en masse spændende tilbud til børnehaverne i Hedensted Kommune.

Lånerkort til jeres børnehave + besøg

Vi opretter et institutionslånerkort. Lånetiden på vores bøger er to måneder. På kortet kan I låne materialer til børnene samt relevant faglitteratur til personalet.

Hvis I arbejder med et særligt emne, for eksempel følelser, hjælper vi jer gerne med at finde materialer, der passer til aldersgruppen. Bestil i god tid.

I er altid velkomne på Folkebiblioteket med jeres børn. I må meget gerne spise jeres madpakker hos os, hvis I ringer i forvejen og laver en aftale, så der er plads til jer, når I kommer.

Intro til biblioteket
Et tilbud i 2 dele:

1: Folkebiblioteket vil gerne tilbyde besøg i børnehaven, hvor vi fortæller børnene om biblioteket og om hvordan de skal behandle bøgerne. Vi slutter af med højtlæsning.

2: Besøg på biblioteket, hvor børnene med egne øjne kan se, hvad et bibliotek er. Kigge i bøgerne, klæde sig ud og lege med legetøjet. Der er også tid til højtlæsning.

Sprogstimulering

Vi hjælper med at finde egnede bøger til sprogstimulering. Vi har også en samling af sprogkufferter, som I kan låne. En sprogkuffert indeholder typisk en bog, sange, remser, forslag til fokusord, genstande, lege og aktiviteter samt vejledninger.
Du kan se vores udvalg af sprogkufferter her, hvor du også kan reservere lige den sprogkuffert, der passer til jer.

Biblioteksbesøg med oplæsning

Folkebiblioteket kan tilbyde oplæsning i forbindelse med besøg på biblioteket. Vi kan lave højtlæsning ud fra emner, I arbejder med eller ud fra særlige ønsker set i forhold til gruppen af børn. Vi skal på forhånd gerne vide, hvilken aldersgruppe børnene har.

Forældremøder

Vi vil gerne møde op til forældremøde og introducere biblioteket. Vi fortæller om børnehavekataloget og generelt om bibliotekets tilbud:

  • børnearrangementer
  • vigtigheden af højtlæsning
  • sprogstimulering
  • særlige emner: pottetræning, slut med sut osv.

Vi kan også oprette nye lånere, da vi medbringer pc med adgang til vores bibliotekssystem. Dette arrangement kan gøres kort og langt, som det nu ønskes.

Børnearrangementer
Vi vil gerne samarbejde om at afholde teater og andre børnearrangementer.
Flere børnehaver kan gå sammen om at købe en ”forestilling”, som vi afvikler på biblioteket.
På den måde kan mange børn få en teateroplevelse.
Biblioteket står for det praktiske – børnehaven for det økonomiske

 

Vil du vide mere om åbent dagtilbud (3-6 år)?

Kontakt:
Børnebibliotekar Majken F. Salomonsen på tlf. 79741378 / 20426560 eller majken.salomonsen@hedensted.dk