Tag og læs den her - Pia anbefaler

Af Lene
13.11.13

Den allerførste læsning.

Da jeg startede i børnehaveklasse blev jeg slemt skuffet, for vi skulle ikke lære at læse eller regne. Vi skulle bare lege og tegne. Sådan er det ikke længere! Nu har jeg et barn, der lige er startet i 1. klasse. Og jeg må sige, at jeg er imponeret over, hvor meget børnene lærer allerede i 0. klasse. I slutningen af 0. klasse, kan mange af børnene læse små bøger. Og de fleste synes heldigvis, at det er en magisk verden, der åbner sig, når de begynder at kunne læse bøger selv.

 

På Hedensted Bibliotekerne har vi mærket en stigende efterspørgsel efter helt lette bøger, som børn kan læse i 0. og 1. klasse. Derfor har vi valgt at købe flere letlæsningsbøger med et lixtal på ca. 4-5. Heldigvis er der de senere år kommet mange gode letlæsningsbøger til begynderlæsere. Jeg vil her anbefale nogle af de helt lette bøger, der har været populære hjemme hos os. Hvis du ønsker yderligere inspiration, så tag på biblioteket og kig – spørg gerne en af de ansatte på biblioteket. Du kan reservere de anbefalede bøger nederst på denne side.

 

Helle Dyhr Fauerholdt: Puk og Siv

Der er seks bøger i serien om Puk og Siv. I denne bog spiser Puk og Siv is. De får is i håret og må i bad. De to piger sprøjter med vand, da de leger i badekarret, og mor bliver våd. Teksten består af enstavelsesord. Den superlette bog kan give begynderlæseren en succesfornemmelse ved at kunne læse en bog selv.

 

Grete Wiemann Borregaard: Is med sko

Denne bog er en del af en serie, der hedder ”Lydlet læsning til nye læsere”. Bøgerne handler om en flok børn, der er i Tivoli. I hver bog er de ved en ny forlystelse, hvor handlingen udspiller sig. F.eks. i ”Is med sko” hvor Tea taber sin sko, mens hun sidder i karrusellen. Den lander i Catos is, hvilket han selvfølgelig ikke er helt tilfreds med. De glade og farvestrålende tegninger støtter læsningen. En rigtig god serie!
 

Kirsten Ahlburg: En fin tur

Kirsten Ahlburg har skrevet mange lette bøger. Denne er en lille, sød historie om mor and og hendes syv ællinger. Hun vil føre ællingerne ned til en sø. Der er forskellige farer på vejen, men mon ikke de klarer det… Selvom teksten er så enkel, som en tekst overhovedet kan være, får læserne en fin lille historie, som er godt understøttet af farverige illustrationer.
 

Helle Dyhr Fauerholdt: Mi og Mo i det dybe hav

Også her er der tale om en bog, som er en del af en serie. Mi og Mo sejler ud på havet. Niki vil vise Mi og Mo livet i det dybe hav. De dykker ned til koralrevet og videre til en hule, hvor der bor en farlig moræne. Bogens tegninger er lavet af Rasmus Bregnhøi, som vi er ret begejstrede for hjemme hos os. Han laver de mest fantastiske ”grimme” tegninger.

 

Helle Dyhr Fauerholdt: Siv på tur
Reservér
  • Bog

Siv på tur

Af Helle Dyhr Fauerholdt (2011)
Læs mere
Grete Wiemann Borregaard: Is med sko
Reservér
  • Bog

Is med sko

Af Grete Wiemann Borregaard (2011)
Læs mere
Kirsten Ahlburg: En fin tur
Reservér
  • Bog

En fin tur

Af Kirsten Ahlburg (2011)
Læs mere
Helle Dyhr Fauerholdt: Mi og Mo i det dybe hav
Reservér
  • Bog

Mi og Mo i det dybe hav

Af Helle Dyhr Fauerholdt (2012)
Læs mere