Bente Balle

Frivillig fortæller: ”DET ER SÅ DEJLIGT AT KUNNE SPREDE GLÆDE”

11.11.23
Vi har haft en hyggelig snak med Bente Balle for at høre om hendes frivillige arbejde med ”Hemmelige Film” på Folkebiblioteket i Juelsminde

Bente fortæller, at hun hørte om konceptet ”Hemmelige Film” fra en veninde på Sjælland. På venindens bibliotek viste de film, og det syntes Bente var en rigtig god idé. Derfor gik hun til os og spurgte, om det var noget der kunne sættes i gang på Juelsminde Bibliotek. Efter at have undersøgt det nærmere, var vi fra bibliotekets side enige i, at det lød spændende og at vi gerne ville afprøve det med Bentes hjælp.

Bente har valgt at bruge tid på ”Hemmelige Film”, fordi hun synes, der skal være mulighed for at se film på et stort lærred sammen i Juelsminde. ”Det er hyggeligt at se film sammen med andre. Vi griner og græder sammen, ligesom hvis man var i biografen, og der er en god stemning. Det er givende at være sammen med andre mennesker omkring noget – og det er gode film, vi ser”.

Den første hemmelige film blev vist en søndag eftermiddag i starten af 2020, og i starten var ”Hemmelige Film” et stort tilløbsstykke. Så satte Corona en stopper for nogle af filmvisningerne og gjorde, at der ikke kom ret mange til de øvrige. Derfor blev ”Hemmelige Film” sat på pause. Dette efterår har filmene fået en ny chance. Bente fortæller: ”Vi har denne gang valgt at vise film en hverdagsaften for at se, om det vil trække flere til. Der er nu kommet to frivillige mere til – det er rart. Så er vi flere, der kan hjælpes ad.”

De tre frivillige vælger filmene sammen med bibliotekar Eva Vind. Biblioteket laver plakater, som de frivillige tager rundt i Juelsminde og hænger op. På film-aftenerne står de frivillige for at gøre klar. De kommer lidt før og rykker reoler til side, kører stolevogne ind og gør klar til at sætte filmen i gang. Bente oplever, at deltagerne er gode til at hjælpe med stole bagefter, så det tager ikke lang tid at rydde op.

Hvad vil du sige til andre, der kunne tænke sig at starte noget frivilligt op på biblioteket?

”Man bliver glad for det, når man først kommer i gang. Det er så dejligt at kunne sprede glæde!”