Anbefalinger fra Johan Fischer-Nielsen

07.03.19
I uge 10 har Tørring Bibliotek haft en praktikant.

Det er Johan Fischer-Nielsen, der går på Grejsdalens Ungdomsskole. Johan har skrevet anbefalinger af de fem bedste fantasybøger, han har læst.

Den tatoverede mand af Peter V. Brett
Den Tatoverede Mand foregår i middelalderlig verden, overrendt af dæmoner hvis eneste mål er at dræbe og æde mennesker. Heldigvis har folk fundet ud af at skabe magiske værn, der beskytter dem. Bogen er en episk fortælling, der følger flere hovedpersoner gennem en unik blanding af fantasy og post-apokalyptisk dystopia. Jeg kan ærligt sige Den Tatoverede Mand er en af mine favoritter, og jeg håber du vil nyde den lige så meget som mig.

Løvindens sang af Tamora Pierce
Løvindens Sang er en af mine personlige favoritter og jeg har læst serien mindst tre gange. De fire bøger handler om en pige ved navn Alanna, der forklæder sig som en dreng for at blive ridder. Bøgerne indeholder magi, ægte girl power, action, ridere, tyve og en smule kærlighed. Alt i alt en eksplosiv cocktail som man ikke kan lade være med at vende tilbage til.

Hvad Dysterskoven gemte af Paul Stewart
Hvad Dysterskoven Gemte indeholder et rigt univers med mange unikke væsener, kulturer og samfund. Fortællingen kredser om hovedpersonen Kvisth som er blevet opfostret af skovtrolde dybt inde i dysterskoven. En dag forvilder Kvisth sig dog væk fra sit trygge hjem og kommer ud for mange farlige og mystiske situationer. Hvad Dysterskoven Gemte er en rigtig god bog med et solidt plot, det er dog bogens spændende verden, der virkelig brillierer.

Narnia af C.S. Lewis
Narnia serien er en klassiker som alle fortjener at læse mindst en gang i deres liv.  Den første bog i serien hedder Løven, Heksen og Garderobeskabet, og handler om de fire søskende Lucy, Edward, Susan og Peter, der finder en portal til en anden verden i form af et klædeskab. Bøgerne er alle eventyrlige, fantastiske og helt klart værd at læse.

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten
Ravnenes Hvisken er en relativt ny fantasy serie, der foregår i Danmark og indeholder en god slat nordisk mytologi blandet op med kærlighed, mysterier, mord og overnaturlige væsner. Bogen handler om Anne, en pige med en uforklarlig evne til at se ind i fortiden. En dag ser hun et brutalt mord på en rødhåret pige. Kort efter begynder rødhårede piger i området at blive dræbt. Ravnenes Hvisken er en fantasy/krimi hybrid hvis lige du aldrig har set.

 

Materialer
Peter V. Brett: Den tatoverede mand
Reservér
  • Bog

Den tatoverede mand

Af Peter V. Brett (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Løvindens sang. Bind 1, Alanna

Af Tamora Pierce (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Hvad Dysterskoven gemte

Af Paul Stewart (2000)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Troldmandens nevø (Ved Niels Søndergaard)

Af C. S. Lewis (1987)
Læs mere
Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken. Bog 1
Reservér
  • Bog

Ravnenes hvisken. Bog 1

Af Malene Sølvsten (2016)
Læs mere