PressReader

PressReader- som tidligere hed Library PressDisplay - giver online adgang til ca. 4700 aviser og magasiner (pr. november 2015) fra 100 forskellige lande på 60 sprog.

PressReader

Få adgang til PressReader her. Første gang du logger ind, skal du oprette en bruger med din mailadresse, et valgfrit password, dit fornavn og efternavn.

Via PressReader kan bibliotekernes brugere få adgang til aviser fra hele verden. Ofte før den trykte kopi er tilgængelig i udgivelseslandet. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Der er op til 90 dages arkiv.

Format
Aviserne vises som pdf-fil. Det er muligt at lave fritekstsøgning i enkelte aviser samt hele PressReader. Med Smart navigation kan udvalgte aviser oversættes og printes i en mere brugervenlig udgave. Smart navigation giver desuden mulighed for oplæsning af tekst, RSS og blogging.

PressReader består af websiden pressreader.com og app'en PressReader. Du kan gratis hente Appen til telefon eller tablet og benytte den både på biblioteket eller derhjemme. Det betyder, at man nu kan downloade aviser og magasiner til tablet og smartphone via fjernadgang. Hidtil har dette kun kunnet lade sig gøre, når man fysisk var til stede på biblioteket. App’en har en god grænseflade og der er også mulighed for at downloade hele aviser og efterfølgende læse dem udenfor bibliotekets net-værk.