Uldum Mølle med tekst

Vi fortsætter succesen med vores forløb for 60+

21.09.21
Vi starter en ny omgang op med titlen "Vitaminer til krop og hoved: Fortælling og oplevelser" med start den 12. oktober

Er du 60+, og vil du gerne have vitaminer til krop og hoved...?

Så har du nu muligheden med Hedensted Bibliotekernes forløb på 6 tirsdage i oktober og november. Ved dette forløb har vi lagt vægten på fortællinger og oplevelser, så vi hver gang kommer omkring emnet med sang, højtlæsning, udtryk, foredrag mv.
Vi skal også prøve nogle ting, som alle muligvis ikke har prøvet før fx vinterbadning i Juelsminde (for dem der har lyst) og besøg på Tinnetgaard.  

Vi håber, at folk tager godt imod tilbuddet med sine varierende og alsidige oplevelser, som gerne skulle gøre det både givende, spændende og sjovt at deltage. Der er plads til 30 på forløbet og der er først til mølle.

 

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig på biblioteket i den betjente åbningstid eller ved at sende en mail eller ringe til Dorthe Kristensen. Telefon: 79 74 13 51. E-mail: dorthe.kristensen@hedensted.dk 
Ved tilmelding forventes det, at du deltager i alle 6 planlagte aktiviteter.

Pris:

150 kr. pr. deltager. Denne pris er den samlede pris for at deltage alle 6 gange.

Program: 

Tirsdag d. 12. oktober 2021, kl. 14:00-16:00
Biblioteket bag kulisserne:

Vi starter vores Vitaminer til krop og hoved forløb på Hedensted Bibliotek. Her skal vi høre lidt mere om programmet for de kommende uger og lære hinanden lidt at kende.
Vi skal på rundtur i biblioteket for at se, hvordan man driver bibliotek anno 2021, men vi får også historiens vingesus med, når pensioneret lærer Kristian Møller fortæller om dengang, der var skole i bygningerne. 
OBS! Vi skal bl.a. være på 1. sal denne dag.

Mødested: Hedensted Bibliotek, Østerbrogade 26, 8722 Hedensted

 

Tirsdag d. 26. oktober 2021, kl. 10:00-12:00
Litteratur og havluft:

Karl Ove Knudsen, formand for Vinterbaderne i Juelsminde, vil fortælle om foreningen og hvordan man kommer i gang med at vinterbade. Er du frisk på det, så er der mulighed for at prøve at vinterbade, men det er naturligvis frivilligt!
Derefter får vi boller og varm kakao at varme os på. Imens lytter vi i fællesskab til en historie, hvorefter vi i grupper går ud i det grønne og bruger naturen til at reflektere over det hørte.
OBS! Husk badetøj, håndklæde og evt. badesko og hue (af hensyn til kulden), hvis du har lyst til at vinterbade. Der er bænke på færgemolen, man kan sidde på, hvis man ikke er interesseret i at bade. Der er ligeledes toiletter på havnen, så man kan klæde om. Det er en udeaktivitet, så husk påklædning efter vejret.

Mødested: Den gamle færgemole, Liniepavillonen, Strandvejen 26, 7130 Juelsminde
 

Tirsdag d. 2. november 2021, kl. 14:00-16:00
Egnsfortællinger, ord og leg på Glud Museum:

Vi skal høre lokale historier om Rasmus Thomesøns Stuehus og Badensminde samt om hvor udtryk som "bjergtaget" og "hæmsko" kommer fra, når vi går rundt i museets bygninger. 
Derefter går vi indenfor og får varmen med kaffe/the og kage, og får gang i krop og hoved med aktiviteter fra gamle dage.
OBS! Det er en udeaktivitet, så husk påklædning efter vejret.

Mødested: Glud Museum, Museumsvej 44, Glud, 7130 Juelsminde
 

Tirsdag d. 9. november 2021, kl. 14:00-16:00
Find din indre sanglærke:

Denne eftermiddag vil stå i musikkens tegn og der vil blandt andet være både fællessang og aktiviteter på programmet.
Korleder og musikskolelærer, Annelise Corydon Frederiksen, vil hjælpe os med at holde takten på dagen.

Mødested: Uldum Mølle, Skolegade 25, 7171 Uldum
 

Tirsdag d. 16. november 2021, kl. 14:00-16:00
En kunstner og 33 kirker i Hedensted Provsti:

hedenSTEDmangeSTEDER. Hvad er Hedensted? Et sted på heden? Et hedensk sted? Eller bare mange forskellige steder?
Den lokale kunstner Karen Ozmec Zachariassen vil med udgangspunkt i sin nye bog om Hedensteds 33 kirker, fortælle spændende historier, der giver nye perspektiver på Hedensted Provstis kirkers kunst og kulturarv.
Vi vil blive præsenteret for historier, som er ukendt for almenheden, samtidig med at vi får et indblik i en kunstners arbejde med at fortolke lokal kirkekunst på sin skæve og underfundige måde.
Der vil være mulighed for at købe Karens bog på dagen.

Mødested: Falentin Sal, Gudenåcenteret, Kirkevej 10, 7160 Tørring
 

Tirsdag d. 23. november 2021, kl. 10:00-14:00
Hestevognstur på Tinnetgaard og juleafslutning:

Vi mødes på Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole, som er et specialiseret arbejds-, bo- og uddannelsestilbud for bogligt svage, følelsesmæssigt ramte og sent udviklede unge fra 17 år og opefter. Her får vi en rundvisning og fortælling om stedet samt en hestevognstur.
Bagefter kører vi til Gudenåcenteret, hvor vi får en dejlig julefrokost og får sluttet forløbet af på behørig vis.
OBS! Det er en udeaktivitet, så husk påklædning efter vejret.

Mødested: Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole, Hammervej 28, 7173 Vonge. Og derefter: Gudenåcenteret, Kirkevej 10, 7160 Tørring