Læsekredsen i Aale

Af Lene
11.03.16
Vi har været på hyggeligt besøg hos læsekredsen i Aale. Læsekredsen er opstået som en del af "Projekt læselyst i landsbyen" som Hedensted Bibliotekerne har været med i.

Projektet gik ud på at skabe læselyst i Barrit, Aale og Ølsted. Der er blandt andet lavet nogle flotte bogskabe, hvor alle borgere kan bytte bøger med hinanden. I Aale står bogskabet ved indgangen til skolen fra skolegården.

Læsekredsen i Aale fortsætter selvom projektet er afsluttet og de mødes ca. en gang om måneden. Tove Møller Trankjær er tovholder og kontaktperson til biblioteket, der skaffer de bøger de læser.
Da vi var på besøg for at høre lidt om læsekredsen, var vi i privaten hos Anna Klejstrup, men ellers har Sognehuset lagt lokaler til. Kredsen tæller lige nu 7-8 medlemmer, så der kan godt være plads til et par stykker mere. Den torsdag vi var på besøg, skulle der tales om Anne Franks dagbog og næste gang har de Puk Damsgaards "Hvor solen græder" på programmet Det er hyggeligt, at mødes med andre og tale om det man har læst, og det er dejligt at blive lidt udfordret på det man læser - det er jo ikke sikkert, det var lige det man selv ville have valgt at læse. Spændende at være med er de enige om, og alle er også enige om at det er skønt, at det foregår i deres egen by Aale, og det var jo lige præcis det, der også var meningen med "Projekt læselyst i landsbyen".