E-reolen har lanceret en app

30.08.13

App’en kan hentes gratis i App Store til iPad/iPhone og i Google Play til Android-enheder. App’en gør det muligt at hente ebøger ned til offline læsning på enheden, og supplerer dermed muligheden for online streaming, der blev lanceret i april. Der er desuden udviklet programmer til pc og Mac, så der også kan læses på bærbare computere uden adgang til nettet, fx i tog. Programmerne kan hentes via eReolen.dk

Ændringer i forbindelse med app’en – ebogslæsere vil fremover ikke kunne hente bøger til offline læsning

eReolens app imødekommer forlagenes krav om bedre sikring af ebøgerne, og offline læsning gennem app’en erstatter derfor den nuværende downloadmulighed med Adobe DRM-beskyttede filer. Den nye teknologi med apps er krævende i forhold til både ebogsfiler og enheder og sammen med forlag og leverandører følger ereolen anvendelsen løbende og søger at optimere, hvor det bliver nødvendigt.

Adobe ID og tredjepartsprogrammer som Aldiko og Bluefire Reader vil fremadrettet ikke længere kunne benyttes til lån af ebøger på eReolen.dk. Man vil ikke længere kunne hente ebøger fra eReolen ned til sin ebogslæser, da den nye beskyttelse af ebogsfilerne forudsætter, at offline læsning sker igennem en app eller et program, som ikke kan udvikles til ebogslæsere.

eReolen har testet på en nyere Sony Reader (PRS-T1) med adgang til wifi, og her kan online læsning via browseren lade sig gøre. Brugeroplevelsen er imidlertid ikke optimal. ereolen tester flere ebogslæsere med wifi-adgang løbende og opdaterer FAQ på eReolen.dk, hvis flere typer viser sig at kunne streame.