Den tredje stemme

28.04.14

I påskeferien har jeg slugt krimien Den tredje stemme af Cilla Börjlind og var lige så vild med den som første del i serien: Springflod

Den tredje stemme er anden del i krimiserien om Rönning og Stilton, og er skrevet af Cilla og Rolf Börjlind, som også er makkerparret bag tv-serien Beck.  

Da jeg sad og læste bogen kom jeg automatisk til at tænke på Jo Nesbøs bøger om politibetjenten Harry Hole. Begge serier har hovedpersoner som har gang i en indre kamp, går gerne deres egne veje og har en tendens til at løse deres problemer eller sager på egen hånd, hvilket ofte bringer dem i stor fare.

I første del af serien, Springflod, følger vi politieleven Olivia Rönning der som skoleopgave må kigge på en uopklaret forbrydelse. Hun vælger en sag om en ukendt kvinde, der blev levende begravet. Sagen var hendes afdøde far var med til at efterforske sammen med den afdankede ekspolitibetjent Tom Stilton. Olivia får opstøvet Stilton, som nu lever et liv som hjemløs i de Stockholmske gader, og sammen får de løst denne sag og nogle andre sager, der dukker op undervejs… :-)  

I Den tredje stemme fortsætter vi, hvor vi slap i Springflod, med Olivia, der nu er blevet færdiguddannet og Tom Stilton som er kommet op til overfladen igen. Uforvarende bliver Olivia blandet ind i en sag omkring en fars formodede selvmord. Tom Stilton hjælper Abbas med en personlig hævnaktion, og derefter går det bare derudad med flere sager, der flettes sammen. Vi får ikke svar på alt, så der er nok til en krimi mere :-)

Dorthe Kristensen, bibliotekar på Uldum og Tørring Bibliotek

Reservér
  • Bog

Springflod : krimi

Af Cilla Börjlind (2012)
Læs mere
Cilla Börjlind: Den tredje stemme : krimi
Reservér
  • Bog

Den tredje stemme : krimi

Af Cilla Börjlind (2014)
Læs mere