Det bedste vi læste i 2020

Medarbejderne på Hedensted Bibliotekerne anbefaler her, de bedste bøger, de har læst i 2020

Bog: Kærlighed

Ida anbefaler: Kærlighed - Anders Agger

Bogen "Kærlighed" af Anders Agger og fotografen Mingo er 20 fortællinger/interviews af kendte som mindre kendte personer.
De bidrager med hver deres kærlighedshistorie om kærligheden og dens forunderlige veje - om at elske og blive elsket.

Jeg fik bogen i julegave af min elskede.

Bibliotekar med bog: Frank vender hjem

Pia anbefaler: Frank vender hjem af Kristian Bang

Jeg var meget opslugt af og begejstret for denne roman om to familier fra meget forskellige samfundslag.

Man følger Frank, da han møder Thea og forelsker sig i hende. Der er mange gode og sjove beskrivelser af deres parforhold.
Der er også fine og hjerteskærende beskrivelser af Franks opvækst, og hvordan han som ung prøver at skjule, hvor han kommer fra.
Halvvejs inde i bogen sker der et totalt plottwist. Frank har fået en kajak, som han afprøver uden at have sat sig ordentligt ind i tingene – og så røber jeg ikke mere.

Bog: Venessa

Louise anbefaler: Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell

Fremragende! Så kort kan det siges om Kate Russells debut ”Min mørke Vanessa”.
Men jeg må starte med en advarsel, for det er ikke just uforpligtende hyggelæsning med garanti for en lykkelig slutning, som denne bog har på tapetet.  Kostskoleelev Vanessa indleder et forhold til sin meget ældre lærer, Jacob. Som læser er man hurtigt tunet ind på tanker omkring pædofili og overgreb, men er det nu også det fulde billede? For hvem udnytter egentlig hvem og hvem er det virkelige offer? Hvis nogen! Man hvirvles ind i de mange modsatrettede følelser, som romanen er spækket med og tvinges til at forsøge at finde ud af hvad der er op og ned i historien. Men det er lettere sagt end gjort.
Læs den, læs den!

Bibliotekar med bog: I guds rige

Britta anbefaler: I Guds Rige af Anne-Grethe Bjarup Riis

”I Guds rige” er en tour de force gennem multikunstneren Anne-Grethe Bjarup Riis’ liv fra barndommen i Herning til nu.
Bogen byder på et mildest tale broget persongalleri og masser af tilbageblik, der vækker både grin, tårer, vantro og eftertanke. Samtidig er det en gribende og hjerteskærende beretning om det opslidende sygdomsforløb, familien går igennem, da Anne-Grethes søn som 8-årig får konstateret leukæmi.
En bog der virkelig fortjener at blive læst af mange, bevægende, rystende og velskrevet som den er.

Bog: Det øjeblik du tvivler

Stine Bo anbefaler: Det øjeblik du tvivler af Sarah Engell

En af mine bedste læseoplevelser i 2020 var Sarah Engells fantastiske YA-roman ”Det øjeblik du tvivler”, som handler om 18-årige Vigga, der er blevet ret hårdhudet efter mange år i det københavnske skatermiljø.
Da hun bliver forelsket i William, vender det dog op og ned på alt!

Det er en stærk fortælling om livet som ung og om at turde sige fra, når det er nødvendigt.

Bibliotekar med bog: De heldige

Stina anbefaler: De heldige af Georgia Hunter

Min bedste læseoplevelse i 2020 var bogen: De heldige af Georgia Hunter.

Den er baseret på forfatterens egen families fortælling fra Holocaust. Det er altid voldsomt at læse bøger om 2. verdenskrig, men det giver altid stof til eftertanke. I denne roman følger vi den polsk-jødiske familie Kurc og deres kamp for overlevelse.
Det der især gør den interessant er at læse om hvordan det ved snilde, opfindsomhed og en ukuelig vilje lykkes for en stor del af familien at overleve krigens rædsler.

Bog: veganske hverdagsretter

Annika anbefaler: Veganske hverdagsretter af Maria Grønbech

Den her veganske kogebog er meget god, med mange opskrifter på alt fra veganske frikadeller til veganske fastelavnsboller.
Opskrifterne er nemme at gå til og kræver ikke alle mulige råvarer, som man ikke kan finde i et almindeligt supermarked.
Derudover er der en god indføring i ernæring og vegansk kost generelt.

Bog: Sumpbaronens Rejse

Anne-Lise anbefaler: Sumpbaronens Rejse af Christina E. Ebbesen

Lige den slags bog man har brug for, når virkeligheden bliver for meget.
Gavin er ung, han er baron, han har nogle søstre han gerne skal have gift godt – og så er han ludfattig. Han overkommer sit lands racisme og slår pjalterne sammen med Rubin. Rubin burde være slave i Gavins land; men han er fri; og han er på flugt. Sammen rejser de ud for at løse Gavins opgaver, så han kan vinde prinsessen (eller i hvert fald indynde sig hos de andre bejlere; der er trods alt kun én der kan blive gift med prinsessen, og måske de andre kunne bruge en af Gavins søstre?).
En virkelig hyggelig bog – trods emner som racisme, slaveri og homofobi. Jeg kan ikke vente på en toer så jeg kan se hvordan det videre går med Rubin og Gavin!

Bibliotekar med lydbog: Paradis først

Eva anmelder: Paradis først af Kristina Stoltz

Min bedste læseoplevelse i 2020 var Kristina Stoltz’ ”Paradis først”.
Jeg hørte den på eReolen – det tog ca. 5 timer at høre den, og den er smukt indlæst af forfatteren selv. Det er en rigtig fin lille roman om en kærlighed, som engang var mellem danske Kristina  og afroamerikanske Marlon. Det er en meget sanselig og drømmeagtig fortælling, som varmt kan anbefales, hvis man er til kærlighedshistorier.

Bog: Hun falder

Heidi anbefaler: Hun Falder af H.K. Møller

Sidsel er gift med Karsten, de bor i en stor villa og har to børn sammen. Karsten er meget forelsket, men det er ikke i Sidsel, derimod i Kristina. Hele Sidsels verden bryder sammen, da Karsten vil skilles. Sidsel vil ikke give op, heller ikke selv om Karsten og Kristina venter barn. Jeg syntes, den var god, fordi den bliver fortalt på en humoristisk måde. Jeg levede mig helt ind i Sidsels følelser og havde svært ved at slippe bogen igen.

Bog: Båstad

Anette anbefaler: Hilsen fra Båstad af Jenny Fagerlund

Bogen handler om Linda, som gemmer sig i Båstad, da hun ikke får drømmejobbet i London. Det havde hun ellers fortalt alle om. Det bliver en dejlig sommer hos hendes moster, hvor hun opdager ting, hun ikke vidste, om sin egen familie. Der er også kærlighed i luften ved den årlige internationale tennisturnering i Båstad, hvor en sød tennisspiller deltager. Rigtig feelgood.

Bog: Arlo Finch

Ulla anbefaler: ArloFinch af John August

Arlo Finch er et fantastisk bekendtskab!

Det er Indiana Jones møder Harry Potter. Der er mystik, magi og vilde eventyr, hvor man frygter for hovedpersonernes liv og glædes over deres sejre. Fuld fart over feltet.

Bøger: Sallys far

Melanie anmelder: Sallys far af Thomas Brunstrøm

Gennem hele 2020 har vi grinet med Sallys far bøgerne.
Sallys far er lidt en mutation imellem Onkel Reje og en rigtig farmand fra det virkelige liv. Han er sygt pinlig, han bander af helvedes til, han er en dårlig taber, hans cykelhjelm er på værksted og det har den været al den tid Sally kan huske, han har en særlig dessertmave, han laver brun risalamande og der går også lidt ild i juletræet, han fortæller altid historier om dengang han var dreng og han bruger ikke brugsanvisninger når han slår telt op! Sally er heldigvis noget mere fornuftig, så hun hjælper ham lidt på vej, når det hele slår knuder. Vi elsker Sallys far bøgerne, måske fordi vi kan kende os selv lidt i dem J Alle bøgerne kan læses med og uden børn!    

Bibliotekar med bog:

Hanne anbefaler: Der vokser et træ i Brooklyn af Betty Smith

Længe har jeg anet at der ventede en god læseoplevelse i den amerikanske klassiker fra 1943 ”Der vokser et træ i Brooklyn”. Det viste sig også hurtigt, at da den endelig kom med hjem, var den ikke til at slippe! I bogen følger vi en familie der lever i et slumkvarter i Brooklyn i begyndelsen af 1900 tallet. Børnene går ofte sultne i seng, faderen er alkoholiker og familiens overlevelse afhænger af moderen, som må arbejde som skurekone og vicevært. Alligevel er drømmen om et bedre liv intakt og der kæmpes i familien. Det er en intens og realistisk roman som også i vores nutid, giver stof til eftertanke.

Bibliotekar med lydbog: Tyverier

Jette anbefaler: Tyverier af Thomas Korsgaard

Jeg har lyttet til ”Tyverier” af Thomas Korsgaard på Ereolen.

På en togtur fra Horsens til København var det lige en god måde at udnytte tiden på, og længden af lydbogen passede fint til min rejse. Det er Thomas selv som er oplæser, og jeg synes han har en virkelig behagelig stemme at lytte til. ”Tyverier” består af femten fine og korte noveller, der alle handler om at stjæle, snyde eller skjule sandheden. Nogle situationer i bogen er så groteske og pinagtige, at man ikke kan lade være med at grine på trods af den tragiske situation.

Jens anbefaler Kør din plov over de dødes knogler af Olga Tokarczuk

En af sidste års rigtig gode læseoplevelser og en dejlig overraskende én af slagsen. Jeg havde intet kendskab til forfatteren i forvejen, men fandt ud af, at hun modtog Nobelprisen i 2018. 

Det er en alternativ krimi - økokrimi kunne den måske kaldes. Den kvindelige hovedperson er en pensioneret lærer og ingeniør som går meget op i astrologi og derudover holder øje med sommerhuse om vinteren, tæt på grænsen til Tjekkiet. Vi er i Polen. Der er megen jagt i området og som hardcore vegetar er jægerne hende meget imod! Og så begynder de jægere at dø... Mere vil jeg ikke sige - en bog man sluger. 

Bibliotekar med bog. lev stærkt- dø smukt

Dorthe anbefaler: Lev stærkt - dø smukt af Mette Bording Nybo

En meget stærk og rørende biografi, der følger parret Mette og Thomas samt deres tre børn, fra da Thomas får konstateret kræft, bliver erklæret uhelbredeligt syg, og hvordan de derefter forbereder sig på Thomas død.
Jeg blev rørt over, hvordan de var i stand til at tage sorgen på forskud og tage afsked med hinanden på en rigtig fin måde, og fik sagt de ting mange ikke formår. Bogen er også en påmindelse om at gribe chancerne og leve livet, mens man har det.

Bog på landkort

Lise anbefaler: Heksebørnenes mor af Anja Ringgren Lovén

Jeg er en stor beundrer af Heksebørnenes mor - Anja Ringgren Lovén.
Jeg har fulgt hende i mange år, også lang tid inden hun blev verdensberømt, efter hun reddede Hope. Efter jeg har læst hendes erindringsbog, beundrer jeg hende endnu mere. Tænk at hun har det overskud, den vilje og den gejst til at hjælpe heksebørn i Nigeria, når hun ikke ligefrem selv har haft den letteste barndom. Eller måske er det netop på grund af det? Hendes beretning er på en gang rørende, kærlig, frygtelig og oplysende. Den har givet mig stor indsigt i Anjas arbejde i Hendes organisation Land og Hope og den frygtelige overtro i Nigeria, som gør, at børnene bliver stemplet som heksebørn.

Bibliotekar med bog: meter i sekundet

Lene anbefaler. Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Bogen handler om en ung kvinde og hendes lille familie, der er flyttet til højskolen ved Velling i nærheden af Ringkøbing. Men hvordan er det lige, at man kommer i kontakt med de der vestjyder...? En MEGET sjov, tankevækkende, ironisk og poetisk bog om at passe ind et sted og i sit liv.

Forside af bogen Gotiske gysere

Tine anbefaler: Gotiske Gysere (noveller)

Novellesamlingen blev udgivet på dansk i 1987. Der er noveller af Edgar Allan Poe, nok ham de fleste kender, en novelle af henholdsvis Sir Hugh Walpole og Sir Blackwoods med flere. Min absoluttet favorit er The Willows (Pilene). Novellerne er fra århundredeskiftet, så de er over 100 år gamle. De beskriver mest samtaler mellem intellektuelle og kunstnere. I hver historie møder vi spøgelser, væsner og det uforklarlige. Det er alle historier, der er aktuelle helt op til vores tid. 

 

Materialer

GennemseGennemse
 • Ebog

Frank vender hjem : roman

Af Kristian Bang Foss (2019)
Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og...
Læs mere
Kate Elizabeth Russell: Min mørke Vanessa
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Min mørke Vanessa

Af Kate Elizabeth Russell (2020)
Vanessa begynder på kostskole og forelsker sig i sin litteraturlærer. De får et seksuelt forhold, der besætter Vaness...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Det øjeblik du tvivler

Af Sarah Engell (2020)
18-årige Vigga er en af de sejeste kvindelige skatere i København. Man må være hårdhudet for at være kvinde i en ekst...
Læs mere
Sarah Engell: Det øjeblik du tvivler
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Det øjeblik du tvivler

Af Sarah Engell (2020)
18-årige Vigga er en af de sejeste kvindelige skatere i København. Man må være hårdhudet for at være kvinde i en ekst...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

De heldige : roman

Af Georgia Hunter (2020)
Historien om den velhavende polsk-jødiske familie Kurc, der brutalt skilles fra hinanden under den tyske invasion af ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

De heldige

Af Georgia Hunter (2020)
Historien om den velhavende polsk-jødiske familie Kurc, der brutalt skilles fra hinanden under den tyske invasion af ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Sumpbaronens rejse

Af Christina E. Ebbesen (2020)
Den unge elver Rubin forklæder sig og gør sig klar til en flugt. Den unge adelsmand Gavin må også tage ud på en tilsv...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Paradis først : roman

Af Kristina Stoltz (2020)
Udfordrende og smukt skrevet fortælling om det stormfulde kærlighedsforhold mellem danske Kristina og afroamerikanske...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Paradis først

Af Kristina Stoltz (2020)
Udfordrende og smukt skrevet fortælling om det stormfulde kærlighedsforhold mellem danske Kristina og afroamerikanske...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Hun falder

Af H. K. Møller (f. 1961) (2020)
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Hun falder

Af H. K. Møller (f. 1961) (2020)
Læs mere
Jenny Fagerlund: Hilsen fra Båstad
GennemseGennemse
 • Ebog

Hilsen fra Båstad

Af Jenny Fagerlund (2019)
Da Lindas nye job trækkes tilbage, gemmer hun sig i den lille by Båstad i stedet for at indrømme hun ikke længere ska...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Hilsen fra Båstad

Af Jenny Fagerlund (2019)
Da Lindas nye job trækkes tilbage, gemmer hun sig i den lille by Båstad i stedet for at indrømme hun ikke længere ska...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Arlo Finch i flammernes dal

Af John August (2018)
11-årige Arlo Finch flytter til Pine Mountain, Colorado med sin mor og storesøster. En lille søvnig by, eller? For de...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Arlo Finch i flammernes dal

Af John August (2018)
11-årige Arlo Finch flytter til Pine Mountain, Colorado med sin mor og storesøster. En lille søvnig by, eller? For de...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog (net)

Sallys far er langt ude i skoven

Af Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen (2019)
Billedbog. Far, Sally, Eddie og Svend tager på lejrtur i skoven. Først skal teltet sættes op, så skal der findes bræn...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Sallys far er langt ude i skoven

Af Thomas Brunstrøm (2019)
Far, Sally, Eddie og Svend tager på lejrtur i skoven. Først skal teltet sættes op, så skal der findes brænde, og så f...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog (net)

Sallys far gider ikke være voksen

Af Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen (2019)
Billedbog. Sally er træt af at være barn. De voksne bestemmer alt, synes hun, men hendes far er til gengæld træt af a...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Der vokser et træ i Brooklyn : roman (Ved Anders Juel Michelsen)

Af Betty Smith (2016)
En fattig emigrantfamilies kamp for at opnå bedre kår krones med held, da datteren Francie Nolan i starten af det 20....
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Der vokser et træ i Brooklyn

Af Betty Smith (2017)
En fattig emigrantfamilies kamp for at opnå bedre kår krones med held, da datteren Francie Nolan i starten af det 20....
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Tyverier

Af Thomas Korsgaard (f. 1995) (2019)
Noveller i den realistiske tradition om ensomhed, fortielser og forhåbninger og om betydningsfulde øjeblikke i en ræk...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Tyverier

Af Thomas Korsgaard (f. 1995) (2019)
Noveller i den realistiske tradition om ensomhed, fortielser og forhåbninger og om betydningsfulde øjeblikke i en ræk...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Kør din plov over de dødes knogler

Af Olga Tokarczuk (2017)
Den pensionerede Janina Duszejko bor i et øde område i Polen, hvor dagene går med at lave horoskoper og oversætte Wil...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Kør din plov over de dødes knogler

Af Olga Tokarczuk (2020)
Den pensionerede Janina Duszejko bor i et øde område i Polen, hvor dagene går med at lave horoskoper og oversætte Wil...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Lev stærkt - dø smukt : en fortælling om at turde sige farvel

Af Mette Bording Nybo (f. 1974) (2020)
Om at leve i et ægteskab, hvor den ene er alvorlig syg og skal dø, hvordan man forbereder sig på døden, og om hvordan...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Heksebørnenes mor : min rejse til Håbets Land

Af Anja Ringgren Lovén (2020)
Anja Ringgren Lovéns (f. 1978) livsfortælling fra opvæksten i Frederikshavn med en alkoholisk far og til sammenbrudde...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Heksebørnenes mor : min rejse til Håbets Land

Af Anja Ringgren Lovén (2020)
Anja Ringgren Lovéns (f. 1978) livsfortælling fra opvæksten i Frederikshavn med en alkoholisk far til sammenbruddet e...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Meter i sekundet : roman

Af Stine Pilgaard (2020)
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderb...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Meter i sekundet : roman

Af Stine Pilgaard (2020)
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderb...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Kærlighed

Af Anders Agger, Mingo (2020)
Stærke kærlighedshistorier fra vidt forskellige danskere fortalt til og af Anders Agger med billeder af fotografen Mi...
Læs mere
Kristian Bang Foss: Frank vender hjem : roman
GennemseGennemse
 • Bog

Frank vender hjem : roman

Af Kristian Bang Foss (2019)
Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og...
Læs mere
Kate Elizabeth Russell: Min mørke Vanessa
GennemseGennemse
 • Bog

Min mørke Vanessa

Af Kate Elizabeth Russell (2020)
Vanessa begynder på kostskole og forelsker sig i sin litteraturlærer. De får et seksuelt forhold, der besætter Vaness...
Læs mere
Anne-Grethe Bjarup Riis: I Guds rige : roman
GennemseGennemse
 • Bog

I Guds rige : roman

Af Anne-Grethe Bjarup Riis (2020)
Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om et hjerteskærende ensomt forløb med sønnens leukæmi og hendes egen opvækst med f...
Læs mere
Sarah Engell: Det øjeblik du tvivler
GennemseGennemse
 • Bog

Det øjeblik du tvivler

Af Sarah Engell (2020)
18-årige Vigga er en af de sejeste kvindelige skatere i København. Man må være hårdhudet for at være kvinde i en ekst...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

De heldige : roman

Af Georgia Hunter (2020)
Historien om den velhavende polsk-jødiske familie Kurc, der brutalt skilles fra hinanden under den tyske invasion af ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Veganske hverdagsretter

Af Maria Grønbech (f. 1996-10-16) (2019)
Veganske opskrifter på bl.a. steg, gryderetter, sovs, supper, pålæg, bagværk, kager og desserter. Med et kapitel om e...
Læs mere
Kristina Stoltz: Paradis først : roman
GennemseGennemse
 • Bog

Paradis først : roman

Af Kristina Stoltz (2020)
Udfordrende og smukt skrevet fortælling om det stormfulde kærlighedsforhold mellem danske Kristina og afroamerikanske...
Læs mere
Jenny Fagerlund: Hilsen fra Båstad
GennemseGennemse
 • Bog

Hilsen fra Båstad

Af Jenny Fagerlund (2019)
Da Lindas nye job trækkes tilbage, gemmer hun sig i den lille by Båstad i stedet for at indrømme hun ikke længere ska...
Læs mere
John August: Arlo Finch i flammernes dal
GennemseGennemse
 • Bog

Arlo Finch i flammernes dal

Af John August (2018)
11-årige Arlo Finch flytter til Pine Mountain, Colorado med sin mor og storesøster. En lille søvnig by, eller? For de...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Sallys far er langt ude i skoven

Af Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen (2019)
Billedbog. Far, Sally, Eddie og Svend tager på lejrtur i skoven. Først skal teltet sættes op, så skal der findes bræn...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Billedbog

Sallys far gider ikke være voksen

Af Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen (2015)
Billedbog. Sally er træt af at være barn. De voksne bestemmer alt, synes hun, men hendes far er til gengæld træt af a...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Der vokser et træ i Brooklyn : roman (Ved Anders Juel Michelsen)

Af Betty Smith (2016)
En fattig emigrantfamilies kamp for at opnå bedre kår krones med held, da datteren Francie Nolan i starten af det 20....
Læs mere
Thomas Korsgaard (f. 1995): Tyverier : noveller
GennemseGennemse
 • Bog

Tyverier : noveller

Af Thomas Korsgaard (f. 1995) (2019)
Noveller i den realistiske tradition om ensomhed, fortielser og forhåbninger og om betydningsfulde øjeblikke i en ræk...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Kør din plov over de dødes knogler

Af Olga Tokarczuk (2012)
Den pensionerede Janina Duszejko bor i et øde område i Polen, hvor dagene går med at lave horoskoper og oversætte Wil...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Lev stærkt - dø smukt : en fortælling om at turde sige farvel

Af Mette Bording Nybo (f. 1974) (2020)
Om at leve i et ægteskab, hvor den ene er alvorlig syg og skal dø, hvordan man forbereder sig på døden, og om hvordan...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Bog

Heksebørnenes mor : min rejse til Håbets Land

Af Anja Ringgren Lovén (2020)
Anja Ringgren Lovéns (f. 1978) livsfortælling fra opvæksten i Frederikshavn med en alkoholisk far til sammenbruddet e...
Læs mere
Stine Pilgaard: Meter i sekundet : roman
GennemseGennemse
 • Bog

Meter i sekundet : roman

Af Stine Pilgaard (2020)
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderb...
Læs mere