Blå titler på eReolen

Blå titler er titler, du kan låne ubegrænset og uafhængigt af de 6 lån, du som udgangspunkt har adgang til pr. måned.

Så hvis du har du brugt dine 6 lån på eReolen, har du stadig adgang til næsten 27.000 titler. De blå titler skal aldrig reserveres, de kan altid lånes med det samme.

Her har vi samlet en liste over nogle af de anbefalelsesværdige blå bøger og serier, du kan støde på.

Sygeplejersken af Kristian Corfixen
En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager.
Dokumentarisk beretning om den spektakulære drabssag ”Sygeplejerskesagen” fra Nykøbing Falster Sygehus, der fandt sin afslutning i 2017 med fængslingen af den sigtede sygeplejerske. Spændende og rystende præsenteret på sober vis.

Hvor der er fugle af Maren Uthaug
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Det bliver et ulykkeligt liv for Johan. Underholdende, bevægende og grotesk slægtshistorie med et broget persongalleri og masser af indavl.
Læs også Maren Uthaugs nyeste En lykkelig slutning om en slægt af bedemænd. Mindst lige så grotesk og underholdende roman om døden i alle dens afskygninger.

Niksen af Nathan Hill
20 år efter af dengang 11-årige Samuels mor forlod ham og faderen, er hun pludselig på alles læber efter en republikansk præsidentkandidat. Medierne beskriver Faye som en radikal hippie med en broget fortid i Chicagos protestbevægelse i 1968, men så vidt Samuel ved, var hans mor en helt almindelig pige fra Iowa, der giftede sig med sin ungdomskæreste. Hvem er hun egentlig – og hvorfor forsvandt hun ud af hans liv? En stor og rørende roman om familie og relationer i vor tid.

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten
Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang: Ragnarok. den 17-årige outsider Anne er nøglen til at stoppe undergangen, men hun er ikke vant til at have folk tæt på, så hvem kan hun stole på og hvem kan hun? Fænomenal og gennemført trilogi der byder på spænding, kærlighed og nordisk mytologi.

One Dollar man af Ole Sønnichsen
Historien om danskeren, der ændrede Anden verdenskrig
Historien om dansk-amerikaneren William S. Knudsen (1879-1948), der kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund til ledende stillinger i bilindustrien, inden han blev sat i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden verdenskrig.

Stolthed og fordom af Jane Austen
Engelsk herregårdsroman fra starten af 1800-tallet om trængsler og glæder i en familie med fem giftefærdige døtre. En dejlig romantisk klassiker med masser af humor, kærlighed og mr. Darcy.

Fra ild til aske af Cecilie Birkshøj
16-årige Tony har styr på det hele, hvis bare andre gider at holde sig på afstand. Det er fint nok, hvis Aske er til fyre. Dét er Tony bestemt ikke. Tror han nok. Skøn SKØN ungdomsroman om den svære kærlighed.

Mørkeland af Niels Krause-Kjær
Journalisten Ulrik Torp er på kontanthjælp og bliver af Jobcenteret sendt i praktik på sin gamle arbejdsplads, Dagbladet. Her rodes han hurtigt ind i opklaringen af mordet på en ung fuldmægtig, som findes skudt i Ørstedsparken i København.
Romanen er en uafhængig fortsættelse af den filmatiserede roman Kongekabale.

Vølvens datter af Saga Borg
Første del af Jarastavens vandring der er på i alt 9 bind: Siri, vølvens datter, røves til en anden vikingeboplads, hvor høvdingen forelsker sig i hende. Desværre er han gift i forvejen, og som andenhustru og vølve er Siri i konstant livsfare.
Man kan også kaste sig over Saga Borgs serie Blodbrødre på 8 bind. Første bog hedder Forbandelsen: Sverige 1494. Agnes på Saxegård er 15 år og giftefærdig. Hun og godsejer Alexander Falck på Kullagård forelsker sig, men deres lykkeligt forventningsfulde vej til brylluppet formørkes af uforklarlige angreb af onde kræfter.

Godt klaret, Jeeves af P.G. Wodehouse
En samling humoristiske historier om den naive engelske adelsmand Bertie Wooster og hans butler, den snu og underspillede kammertjener Jeeves. Hvis man husker tv-serien Jeeves & Wooster med Stephen Fry og Hugh Laurie, så ved man, hvad man går ind til med denne række af humoristiske fortællinger.

Bogtyven af Markus Zusak
Det er døden, der fortæller historien om 9-årige Liesel, som under Anden verdenskrig sendes til en plejefamilie. Hun stjæler bøger og den første bog hun får fingrene i er ”Håndbog for kirkegårdsgravere”. Hun finder den på kirkegården og det bliver starten på en kærlighedsaffære med bøger og ord. Det er en intenst smuk og bevægende læseoplevelse, der fortæller historien om en ung piges liv under krigen såvel som historien om ordenes magt og bøgernes evne til at være sjælens føde.

Vampyrkongen af J. R. Ward
Første del i serien The Black Dagger Brotherhood.
Vampyrkongen Wrath forelsker sig hovedkulds i den smukke halvblods Beth. Men samtidig må han forsvare sin art mod en ældgammel fjende, der er fast besluttet på at udrydde alle vampyrer i verden. Kan du ikke få nok af vampyrer, så kan du også finde serien The Vampire Diaries som blå titel.

Alle himlens fugle af Rakel Haslund-Gjerrild
En ung kvinde er alene tilbage i verden. Selv Or, som har passet på hende, siden hun var lille, er væk. Nu er fuglene på himlen det eneste, der fylder hendes liv – dem og den daglige overlevelse. En poetisk roman om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle – og en udlevelse af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: tænk hvis du var den eneste  - den sidste – overlevende.

Relief bog 1-4 af Dennis Jürgensen
En lille flok mennesker rundt om i Danmark får dagligdagen totalt forandret, da deres inderste angst på uforklarlig vis bliver virkelig. Sammen forsøger de at vinde den ulige kamp mod det ukendte onde. Spændingsgys der udforsker, hvad der ville ske, hvis vores inderste skrækfantasier pludselig blev til fysisk virkelighed. Monsteret under sengen, vampyren i skyggerne eller børnelokkeren bag busken.

Dyndkongens datter af Karen Dionne
Helena er undfanget og opvokset i vildmarken uden at møde andre mennesker end sin mor og far. En far, der har kidnappet hendes mor. Som voksen konfronteres Helena med sin far, der er flygtet fra fængslet. Hun jagter ham, for at stille ham til regnskab for sine gerninger, men hvem jagter mon egentlig hvem? Isnende spændende, ikke mindst på det psykologiske plan.

Skæbne og hævn af Lauren Groff 
Lotto og Mathilde er unge, smukke og forelskede, da de gifter sig i 1990 og på trods af modgang holder de sammen. Men alle historier har to sider og de unges forhold bygger på meget forskellige forudsætninger og forventninger. Overrumplende fortælling om kærlighed, løgne og hemmeligheder. Skal læses helt til ende, før man virkelig indser, hvilken storslået fortælling det er.

Når isen brister af Camilla Grebe
En ung kvinde findes halshugget i huset hos ejeren af en kæde tøjbutikker, men hvem er kvinden, og hvor er husets ejer? Sagen har måske forbindelse til en halshugning 10 år tidligere, men hvordan? Første bind i Malin-serien. Læs også de selvstændige efterfølgere: Husdyret, Dvale og Skyggejægeren. Til april 2021 udkommer bog nr. 5; Alle lyver.

Krig og Fred af Lev Tolstoj
Et psykologisk portræt af fem aristokratiske familier under Napoleonskrigene i starten af 1800-tallet. Romantiske beskrivelser af overdådige baller i Moskvas finere selskab står i skarp kontrast til de grusomt realistiske skildringer fra slagmarken, mens krigen rykker tættere og tættere på. Gribende og storslået fortælling om kærlighed og krig.

Forbandede kærlighed af Colleen Hoover
Tate har travlt med sin sygeplejerskeuddannelse, men bliver alligevel voldsomt tiltrukket af den tillukkede pilot, Miles. Et uforpligtende forhold burde være den optimale løsning. Men nogle gange vil hjertet ikke lytte til fornuft. Stærk, hjerteskærende og dampende hed.

Nattetimen af Annika von Holdt
En forfatter, hans kone og deres 4-årige datter flytter ind i et gammelt engelsk hus. Manden lider af hukommelsestab og psykiske forstyrrelser, så er alle de overnaturlige fænomener, der indtræffer i dette hjemsøgte hus et udslag af hans indre dæmoner, eller er de virkelige. Uhyggelig og spændende thriller-gyser.

DNA af Yrsa Sigurdardottir
Første krimi med psykologen Freyja og politimanden Huldar. En ung kvinde findes brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter. Da endnu en kvinde kort efter bliver myrdet på bestialsk vis, mistænker politiet straks, at samme gerningsmand står bag begge mord. Uhyggelig, spændende og medrivende. 

Materialer

GennemseGennemse
 • Ebog

Sygeplejersken : en af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager

Af Kristian Corfixen (2019)
Dokumentarisk beretning om den spektakulære drabssag "Sygeplejerskesagen" fra Nykøbing Falster Sygehus, der...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Sygeplejersken : en af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager

Af Kristian Corfixen (2019)
Dokumentarisk beretning om den spektakulære drabssag "Sygeplejerskesagen" fra Nykøbing Falster Sygehus, der...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Hvor der er fugle : roman

Af Maren Uthaug (2017)
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med ha...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Hvor der er fugle

Af Maren Uthaug (2017)
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med ha...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Niksen : roman

Af Nathan Hill (2017)
Samuel er 11 år, da hans mor pludselig forlader ham og faderen. Samme sommer flytter hans bedste kammerat og hans tvi...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Niksen

Af Nathan Hill (2017)
Samuel er 11 år, da hans mor pludselig forlader ham og faderen. Samme sommer flytter hans bedste kammerat og hans tvi...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Ravnenes hvisken. Bog 1

Af Malene Sølvsten (2016)
Fantasy. Den 17-årige Anne får et drømmeagtigt syn, hvor hun oplever et gammelt bestialsk mord på en ung rødhåret pig...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Ravnenes hvisken. Bog 1

Af Malene Sølvsten (2016)
Fantasy. Den 17-årige Anne får et drømmeagtigt syn, hvor hun oplever et gammelt bestialsk mord på en ung rødhåret pig...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

One dollar man : historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig

Af Ole Sønnichsen (2019)
Historien om dansk-amerikaneren William S. Knudsen (1879-1948), der kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samf...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

One dollar man : historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig

Af Ole Sønnichsen (2019)
Historien om dansk-amerikaneren William S. Knudsen (1879-1948), der kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samf...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Stolthed og fordom (Ved Vibeke Houstrup)

Af Jane Austen (2015)
Engelsk herregårdsroman fra Hertfordshire omkring år 1800 om trængsler og glæder i en familie med fem giftefærdige døtre
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Stolthed og fordom (Ved Vibeke Houstrup)

Af Jane Austen (2013)
Engelsk herregårdsroman fra Hertfordshire omkring år 1800 om trængler og glæder i en familie med fem giftefærdige døtre
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Fra ild til Aske

Af Cecilie Birkshøj (f. 1998) (2020)
16-årige Anthony - Tony - har styr på det hele, hvis bare andre gider at holde sig på afstand. Det er fint nok, hvis ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Fra ild til Aske

Af Cecilie Birkshøj (f. 1998) (2020)
16-årige Anthony - Tony - har styr på det hele, hvis bare andre gider at holde sig på afstand. Det er fint nok, hvis ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Mørkeland : politisk spændingsroman

Af Niels Krause-Kjær (2019)
Journalisten Ulrik Torp er på kontanthjælp og bliver af jobcenteret sendt i praktik på sin gamle arbejdsplads, Dagbla...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Mørkeland

Af Niels Krause-Kjær (2019)
Journalisten Ulrik Torp er på kontanthjælp og bliver af jobcenteret sendt i praktik på sin gamle arbejdsplads, Dagbla...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Vølvens datter

Af Saga Borg (2012)
Siri, vølvens datter, røves til en anden vikingeboplads, hvor høvdingen forelsker sig i hende. Desværre er han gift i...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Vølvens datter

Af Saga Borg (2007)
Siri, vølvens datter, røves til en anden vikingeboplads, hvor høvdingen forelsker sig i hende. Desværre er han gift i...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Godt klaret, Jeeves

Af P. G. Wodehouse (2015)
En samling humoristiske historier om den naive engelske adelsmand Bertie Wooster og hans butler, den snu og underspil...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Godt klaret, Jeeves!

Af P. G. Wodehouse (2015)
En samling humoristiske historier om den naive engelske adelsmand Bertie Wooster og hans butler, den snu og underspil...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Bogtyven : roman

Af Markus Zusak (2014)
Det er Døden, der fortæller historien om 9-årige Liesel som under 2. verdenskrig sendes til en plejefamilie. Hun stjæ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Bogtyven

Af Markus Zusak (2011)
Det er Døden, der fortæller historien om 9-årige Liesel som under 2. verdenskrig sendes til en plejefamilie. Hun stjæ...
Læs mere
J. R. Ward: Vampyrkongen
GennemseGennemse
 • Ebog

Vampyrkongen

Af J. R. Ward (2011)
Vampyrkongen Wrath forelsker sig hovedkuls i den smukke halvblods Beth. Men samtidig må han forsvare sin art mod en æ...
Læs mere
J. R. Ward: Vampyrkongen
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Vampyrkongen

Af J. R. Ward (2011)
Vampyrkongen Wrath forelsker sig hovedkuls i den smukke halvblods Beth. Men samtidig må han forsvare sin art mod en æ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Alle himlens fugle : roman

Af Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) (2020)
En ung kvinde er alene tilbage i verden. Selv Or, som har passet på hende, siden hun var lille, er væk. Nu er fuglene...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Alle himlens fugle

Af Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) (2020)
En ung kvinde er alene tilbage i verden. Selv Or, som har passet på hende, siden hun var lille, er væk. Nu er fuglene...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Relief. 1. del

Af Dennis Jürgensen (2014)
En lille flok mennesker rundt om i Danmark får dagligdagen totalt forandret, da deres inderste angst på uforklarlig v...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Relief. 1. del

Af Dennis Jürgensen (2008)
En lille flok mennesker rundt om i Danmark får dagligdagen totalt forandret, da deres inderste angst på uforklarlig v...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Dyndkongens datter : thriller

Af Karen Dionne (2018)
Helena konfronteres med sin fortid, da hendes far, som sidder inde for mord, bryder ud af fængslet. Hun indser, at ku...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Dyndkongens datter

Af Karen Dionne (2018)
Helena konfronteres med sin fortid, da hendes far, som sidder inde for mord, bryder ud af fængslet. Hun indser, at ku...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Skæbne og hævn

Af Lauren Groff (f. 1978) (2016)
Lotto og Mathilde er unge, smukke og forelskede, da de gifter sig i 1990 og på trods af modgang holder de sammen. Men...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Skæbne og hævn

Af Lauren Groff (f. 1978) (2016)
Lotto og Mathilde er unge, smukke og forelskede, da de gifter sig i 1990 og på trods af modgang holder de sammen. Men...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Når isen brister : krimi

Af Camilla Grebe (2016)
Krimi. En ung kvinde findes halshugget i huset hos ejeren af en kæde tøjbutikker, men hvem er kvinden, og hvor er hus...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Når isen brister

Af Camilla Grebe (2016)
Krimi. En ung kvinde findes halshugget i huset hos ejeren af en kæde tøjbutikker, men hvem er kvinden, og hvor er hus...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Krig og fred

Af Lev Tolstoj (2012)
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Krig og fred. Bind 1 (Ved Samuel Prahl)

Af Lev Tolstoj (2016)
Stort anlagt russisk slægtsroman om tre aristokratiske familier. Begivenhederne under Napoleonskrigene 1805-1812 dann...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Forbandede kærlighed

Af Colleen Hoover (2016)
Tate har travlt med sin sygeplejerskeuddannelse, men bliver alligevel voldsomt tiltrukket af den tillukkede pilot, Mi...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Forbandede kærlighed

Af Colleen Hoover (2016)
Tate har travlt med sin sygeplejerskeuddannelse, men bliver alligevel voldsomt tiltrukket af den tillukkede pilot, Mi...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

Nattetimen : thriller

Af Annika von Holdt (2015)
En forfatter, hans kone og deres 4-årige datter flytter ind i et gammelt engelsk hus. Manden lider af hukommelsestab ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

Nattetimen

Af Annika von Holdt (2013)
En forfatter, hans kone og deres 4-årige datter flytter ind i et gammelt engelsk hus. Manden lider af hukommelsestab ...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Ebog

DNA : krimi

Af Yrsa Sigurðardóttir (2016)
Krimi. En kvinde myrdes brutalt, og kvindens lille datter, der gemmer sig under sengen, er det eneste spor som krimin...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Lydbog (net)

DNA

Af Yrsa Sigurðardóttir (2016)
Krimi. En kvinde myrdes brutalt, og kvindens lille datter, der gemmer sig under sengen, er det eneste spor som krimin...
Læs mere