Patienter i senge på rad og række

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe

Pandemier i de sidste 200 år - Juelsminde Bibliotek

Livestreaming fra Aarhus Universitet

Kom og find en stol på Juelsminde Bibliotek og få hjernen tanket op med spændende viden, når vi transmitterer direkte fra foredrag på Aarhus Universitet.

Bestil gratis billetter her på siden eller i forsalg på biblioteket. 

Aftenens emne:

Pandemier i de sidste 200 år

Aftenens forelæser: 

Professor i folkesundhed Lone Simonsen, Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet

Om foredraget: 

Hvad kan vi lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier og pandemier – fx pesten, spansk syge, kopper, kolera og mæslinger? Nye matematiske modeller giver os indsigt i hvordan fremtidige epidemier udvikler sig – herunder covid-19-pandemien.

Historisk set har menneskeheden gennemlevet voldsomme epidemier og pandemier som holdt populationen nede. Fx pest, kopper, kolera, mæslinger og influenza-pandemier som spansk syge der hærgede verden over i 1918-20. Sidstnævnte dræbte omkring 1-2 % af verdens befolkning, svarende til at over 50 millioner mennesker ville dø hvis en lignende pandemi skete i dag.

Verden over arbejder forskere på at afdække nutidige trusler og komme på forkant med fremtidens store pandemier. Kommer der igen en stor og dødelig pandemi? Hvilken virus kan det ske at være? Kan vi risikere at den bliver så dødelig som fortidens forfærdeligheder? Kan vi stoppe den?